Den 11 oktober invigs nya väg 27 förbi Gislaved och delvis förbi Anderstorp. Förbifarten ökar framkomligheten och trafiksäkerheten, och skapar bättre miljö i tätorten Gislaved.   En ny förbifart vid Gislaved har diskuterats länge eftersom väg 27 har gått genom tätorten och orsakat både buller- och trafiksäkerhetsproblem. Den nya vägen som började byggas hösten 2011 är huvudsakligen en mötesfri väg med mitträcke. På några ställen har vägen enbart ett körfält i vardera riktningen.

Genom att vägen har dragits utanför samhället ökar framkomligheten för genomfartstrafiken och samtidigt förbättras både miljön och trafiksituationen inne i Gislaved.

På delen söder om Anderstorp finns många skogs- och åkeranslutningar där sikten är dålig. Många bostäder ligger nära vägen. För att förbättra trafiksäkerheten har bara ett fåtal anslutningar till den nya vägen byggts.

Tre nya trafikplatser har byggts: Gislaved Norra vid väg 26, Gislaved Östra med ny infart till Gislaved och Trafikplats Anderstorp med anslutning till bland annat väg 604.

Källa: Trafikverket

Kategorier: Uncategorized

Kommentarer är stängda.

  • Kontakt

    Baltic-Link Association

    Besöksadress: Östra Köpmansgatan 1A, Karlskrona

    Kontaktpersoner:
    Torbjörn Gustafsson
    Telefon: 0455-32 16 23

    Tore Almlöf
    Telefon: 0455-30 30 27

    E-post: baltic-link@outlook.com