Väg 27 får en ny sträckning från Viaredsmotet i nordväst till korsningen väg 41/väg 27 vid Kråkered i sydöst. Sträckningen leder bland annat till bättre framkomlighet och en säkrare trafikmiljö.

Den nya vägen mellan Viared och Kråkered blir en mötesfri 2+1-väg. Vägsträckningen går igenom ett orört område med stora naturvärden, och Trafikverket vill genom vägens utformning erbjuda trafikanterna en vacker och omväxlande miljö att köra i.

Bättre framkomlighet och säkrare trafikmiljö

Vägsträckan på väg 27 kommer att förkortas med tre kilometer och genomfartstrafiken slipper köra igenom Borås. Den nya vägen skapar därmed en bättre trafikmiljö i och omkring Borås och gynnar både företag i regionen och arbetspendlare som dagligen färdas längs vägen.

Trafiksäkerheten på vägen kommer också att öka eftersom tung trafik kan ledas utanför tättbebyggt område. Olycksriskerna minskar även för alla som reser lokalt, när en del av trafiken som i dag passerar genom Borås centrum kan ledas runt Borås.

Regionalt och nationellt intresse

Sträckningen har både ett regionalt och ett nationellt intresse. Borås får möjlighet att expandera och väg 27 knyter ihop Göteborgs Hamn med Karlskronas. Hamnarna är viktiga länkar till den internationella marknaden.

Tidplan

Byggarbetena började den 29 augusti 2013.

I september 2015 räknar Trafikverket med att ha trafikpåsläpp på den nya vägen med slutbesiktning i december samma år.

Korta fakta

Vad: Ny sträcka på väg 27 mellan Viared och Kråkered samt ny bro över Viskan.

Varför: Bättre framkomlighet, kortare restider, säkrare trafikmiljö och möjligheter till expansion.

Nuläge: Byggskede.

Klart: Beräknat trafikpåsläpp september 2015 med slutbesiktning december samma år.

Källa: Trafikverket: http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Vastra-Gotaland/Ny-vag-mellan-Viared-och-Krakered-/

Översiktskarta, klicka här: Översikt

Läs också:

Byggstart den 29 augusti  http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Vastra-Gotaland/Ny-vag-mellan-Viared-och-Krakered-/Nyhetsarkiv-vag-27-ny-vag-mellan-Viared-och-Krakered/2013-08/Byggstart-for-vag-27/

Nu börjar vi bygga en ny sträckning av väg 27 http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Vastra-Gotaland/Ny-vag-mellan-Viared-och-Krakered-/Nyhetsarkiv-vag-27-ny-vag-mellan-Viared-och-Krakered/2013-08/Nu-borjar-vi-bygga-en-ny-strackning-av-vag-27/

Förberedelser inför sprängning i Kråkered http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Vastra-Gotaland/Ny-vag-mellan-Viared-och-Krakered-/Nyhetsarkiv-vag-27-ny-vag-mellan-Viared-och-Krakered/2013-09/Forberedelser-infor-sprangning-i-Krakered/

 

Kategorier: Uncategorized

Kommentarer är stängda.

  • Kontakt

    Baltic-Link Association

    Besöksadress: Östra Köpmansgatan 1A, Karlskrona

    Kontaktpersoner:
    Torbjörn Gustafsson
    Telefon: 0455-32 16 23

    Tore Almlöf
    Telefon: 0455-30 30 27

    E-post: baltic-link@outlook.com