I samband med seminariet Framtidens transporter den 21 november 2013 där representanter för Baltic-Link deltog, delade Landshövdingen i Jönköpings län, Minoo Akhtarzand, tillika ordförande i Godstransportrådet Småland, ut transport- och miljöpriset Årets Lyft Småland. Priset gick i år till Coop för deras satsning på att kombinera trafikslag i sina transporter som tog hem priset.

Motiveringen till priset lyder: ”Coop har satsat målmedvetet på att överföra lastbilstransporter till en intermodal järnvägslösning Helsingborg-Alvesta-Bro där höga krav på kvalitet och precision är ledstjärnor. Samordning med andra företags godsflöden till butiker i Småland har inneburit en påtaglig reducering av företagets miljöpåverkan. Ett genomarbetat koncept med stor ekonomisk risk och komplexitet.”

Förutom vinnaren presenterades övriga tre kandidater till priset, Alwex Transport, Logistikpartner och Vida Skog, som alla har visat på goda exempel när det kommer till godstransporter. Men det blir alltså Coop som i och med vinsten nu har kvalificerat sig till Årets Lyft Sverige. Det delas ut på Godsetdagen i Stockholm den 6 februari 2014.

 

 

Kategorier: Uncategorized

Kommentarer är stängda.

  • Kontakt

    Baltic-Link Association

    Besöksadress: Östra Köpmansgatan 1A, Karlskrona

    Kontaktpersoner:
    Torbjörn Gustafsson
    Telefon: 0455-32 16 23

    Tore Almlöf
    Telefon: 0455-30 30 27

    E-post: baltic-link@outlook.com