Stena Line har bekräftat att man ersätter Stena Alegra med en ny Ropax-färjan Stena Baltica (tidigare Contentin). Enligt rederiet har det varit planerat redan från början att med tiden byta ut Alegra som bara varit en tillfällig lösning.

Contentin har gått i trafik mellan Spanien och England under det brittiska rederiet Brittany Ferres ledning. I Stena Lines tjänst kommer hon att komplettera de större färjorna Stena Spirit och Stena Vision. Fartyget har en lastkapacitet på 2188 längdmeter, en däckhöjd 5,20 m och en passagerarkapacitet på 210 personer. Hon har ett öppet däck och tar farligt gods kategori A, B och C. Stena Baltica erbjuder samtidig dubbelnivålastning, vilket kommer att ge möjlighet att bygga mer flexibla tidtabeller i framtiden eftersom alla fartyg kommer att ha samma handläggningstid i hamn. Förutom snabbare och effektivare anlöp, ger det nya fartyget också en extra kapacitet på cirka 240 lm jämfört med Stena Alegra .

Första avgången är planerad från Gdynia den 24 november kl 18.00. Stena Baltica kommer att ersätta Stena Alegra vid normal tidtabell. Observera att Stena Line kommer att förlänga den tillfälliga tidtabellen (för två fartyg) utan ”liggdagar”, fram till den 22 November!  Detta innebär dagliga avgångar 09.00 och 21.00 till den 23 november.

Se även http://www.stenalinefreight.com/~/media/newsletter/Baltica%20November%202013.ashx

Kategorier: Uncategorized

Kommentarer är stängda.

 • Kontakt

  Baltic-Link Association

  Besöksadress: Östra Hamngatan 7B, Karlskrona

  Kontaktpersoner:
  Tore Almlöf
  Telefon: 0455-30 30 27

  Jonas Olsson
  Telefon: 0455-32 16 23

  E-post: baltic-link@outlook.com