Infrastrukturminister Anna Johansson hade fokus på hållbarhet när hon för första gången besökte Transportforum som inleddes den 8 januari. Bland annat berättade hon att regeringen samma dag beslutat om stadsmiljöavtal för att stimulera hållbara transporter i städerna. Avtalen innebär att staten kan gå in som finansiär.

Infrastrukturministern avslöjade dessutom att järnvägsutredningen har fått ett tilläggsuppdrag. – Bristen på punktlighet i järnvägssystemet är ett stort problem. Vi förväntar oss alla pålitliga, säkra och effektiva transporter. Regeringen avsatte i sin budget mer pengar till järnvägen, men det handlar inte enbart om pengar. Det handlar också om hur underhållet av järnvägen är organiserat. Därför har det beslutats om tilläggsuppdraget som handlar om att ta reda på hur vi ser till hur organiserandet av underhållet sker så optimalt som möjligt.

Baltic-Link besökte de flesta av Transportforums utställare, och informerade om organisationen, samt delade ut Baltic-Links broschyr till alla intresserade.

Årets Transportforum hade ca 1 600 besökare och ett drygt 40-tal företag och organisationer fanns på plats för att visa upp sig i utställningen.

Kategorier: Uncategorized

Kommentarer är stängda.

 • Kontakt

  Baltic-Link Association

  Besöksadress: Östra Hamngatan 7B, Karlskrona

  Kontaktpersoner:
  Tore Almlöf
  Telefon: 0455-30 30 27

  Jonas Olsson
  Telefon: 0455-32 16 23

  E-post: baltic-link@outlook.com