Baltic-Linkdagen 2014 genomfördes onsdagen den 19 mars i Karlskrona som planerat. 37 inbjudna och intresserade deltagare lyssnade och ställde frågor till föreläsarna som redogjorde för sina respektive konferenspunkter, se programmet i länkad fil nedan.

Mats Lindbom, ordförande i Baltic-Link association, konstaterade vid avslutningen av konferensen att det är nu arbetet börjar med att utveckla Baltic-Linkkorridoren.  När nu järnvägstrafik löper mellan det Skandinaviska järnvägsnätet och färjorna i Karlskrona som trafikerar linjen Karlskrona – Gdynia i Polen, till och från den nya intermodala Karlskronaterminalen i färjehamnen,  innebär detta en tydlig ambitionsökning för Baltic-Link Association när tonvikten behöver fokusera mer på ”verkstad” i förhållande till lobbyaktiviteter.

Baltic-Links ordförande Mats Lindbom hälsade deltagarna varmt välkomna

Detta speglades också i det beslut årsstämman tog kvällen innan Baltic-Linkdagen, nämligen att ge föreningens Sekretariat i uppdrag att lämna förslag om nytt arbetssätt i arbetsgrupper/fokusgrupper och utskott, för att på detta sätt få större kraft i utvecklingen av Baltic-Linkkorridoren.

Här hittar du konferensprogrammet för Baltic-Linkdagen 2014.

Här nedan hittar du ett par  av presentationerna från konferensprogrammet.

”Corridor Management”, Mathias Roos, Region Blekinge

Transportinfrastrukturen i Polen och vidare söder och österut (in english), Marcin Wołek, University of Gdansk 

 

 

Kategorier: Uncategorized

Kommentarer är stängda.

  • Kontakt

    Baltic-Link Association

    Besöksadress: Östra Köpmansgatan 1A, Karlskrona

    Kontaktpersoner:
    Torbjörn Gustafsson
    Telefon: 0455-32 16 23

    Tore Almlöf
    Telefon: 0455-30 30 27

    E-post: baltic-link@outlook.com